До 27-годишна възраст Касандра де Пекол сбъдва страстната си мечта да

...
До 27-годишна възраст Касандра де Пекол сбъдва страстната си мечта да
Коментари Харесай

Тя казва, че е първата жена посетила всяка страна в света, но има огромна измама

До 27-годишна възраст Касандра де Пекол сбъдва страстната си фантазия да пътува до 193 суверенни страни като независим странник, спечелвайки два международни върха на Гинес. Един за " най-бързо време за посещаване на всички суверенни страни " и втори за " най-бързо време за посещаване на всички суверенни страни от жена ".

Гинес изисква от Пекол да пътува до общо 196 страни, всичките 193 суверенни, плюс Тайван, Косово и Палестина. Отнема ѝ 18 месеца и 10 дни. До 30-годишна възраст Касие реализира още една фантазия да става Ironman.

Ironman   триатлонът   е тип триатлон на дълга отдалеченост проведен от международната триатлон корпорация (WTC). Състезанието се състои от 3.86 километра плуване, 180.25 километра колоездене и 42.20 километра тичане, които се организират едно след друго и без почивки. Счита се за едно от най-тежките физически спортни надпревари в света.

Каси, чийто подвизи за почтени за удивление, споделя, че намира голямо задоволство в това да въодушевява и образова млади дами да излязат на открито и да преследват своите пристрастености, каквито и да са те.

" Обожавам места, които носят мир и успокоение посредством природата и културата. Когато мисля за най-красивите места на тази планета, се отправям към страни, които имат неземни пейзажи, планини, гори, открити пространства и плажове, и тези, които ми донесоха разтуха, до момента в който бях там ", разкрива пред Business Insider инфлуенсърката. 

Преди няколко месеца обаче, блестящата инфлуенсърка, навлезе в яростен правосъден спор на фона на изказванията ѝ, че други дами, пътуващи по света, са направили това достижение първи.

Жителката на Лос Анджелис Каси Де Пекол, която таксува 4500 $ за обява в Instagram, е съдена от организацията за правата на потребителите Travelers United, които настояват, че тя е подвела своите 476 000 почитатели и доходоносни спонсори на марката с изказванието, че е първата записана жена, обиколила всяка страна по света.

Жалба, подадена от Travellers United, също обвиня Де Пекол, че е написала подправена петзвездна критика за личната си книга в Amazon, в която е съпоставена удобно със Серина Уилямс.

Групата прибавя, че по време на околосветското си пътешестване, инфлуенсърката е мамела, като в някои страни просто е излизала отвън летището единствено с цел да се снима, преди бързо да се качи на различен полет.

Каси, която се радва на партньорства с марката самобръсначки Venus и протеиновите блокчета Quest, отхвърля " клеветническите " обвинявания и заплашва с срещуположен иск от 500 000 долари против юристите на Travelers United. Тя " изрично отхвърля " обвиняванията.

Де Пекол, която е родом от Кънектикът, влезе в заглавията на медиите и се появи в голям брой телевизионни излъчвания през 2017 година, откакто неведнъж настояваше, че е първата жена, посетила всяка страна в света.

На 27 години по това време, тя беше показана в New York Times, Cosmopolitan и Teen Vogue и се появи в ABC News и Today Show, наред с други вестници, списания, уеб сайтове и малките екрани. Но Де Пекол бързо получи противоположна реакция от онлайн туристическата общественост, която сподели, че няколко други дами са постигнали върха първи.

Мнозина показаха немската пътешественичка Нина Седано, която разгласява книга, в която разисква визитата на всяка приета страна. Седано разгласява две спомагателни книги в Германия за своите пътувания.

Одри Уолсуърт, 87-годишна живееща в Марселин, Мисури, също твърди, че е посетила всичките 193 страни в света към 2018 година

И Дороти Пайн, която почива през 2011 година, също споделя, че е посетила всяка от 193-те приети страни в света със брачна половинка си Робърт. Постижението на Пайн е маркирано от Законодателното заседание на щата Колорадо през 2006 година

Броят на страните в света може да варира с течение на времето, заради това какъв брой управляващи публично признават съответната страна. В момента има 195, до момента в който Де Пекол споделя, че е посетила 196. На фона на реакцията тогава Де Пекол наподобява промени изказванието си, като добави, че е първата  " записва " жена, която е пътувала до всяка страна по света.

Но Travelers United решават да подадат правна тъжба против нея, защото показват, че тя в никакъв случай не е проверявала изказванията си с известните групи за следене на пътувания, измежду NomadMania, Most Traveled People и други. И за разлика от информацията, посочена в върховете на Гинес, че има  " най-бързо време за посещаване на всички суверенни страни " и " най-бързо време за посещаване на всички суверенни страни от жена ", в нейния Instagram профил написа, че е първата записана жена, която е пътувала до всички страни по света, а това не е правилно. По този метод тя подвежда освен почитателите, само че и спонсорите си.

В делото се твърди също, че тя си е измислила информацията за това какъв брой време е отделила на всяка страна. Нейният запис в Световните върхове на Гинес гласи, че е прекарала " от един ден до две седмици в дадена страна ".

В жалбата обаче се споделя: " В доста страни е ясно, че тя не е прекарала нито ден. Тя не прекарва даже час. "

Като доказателство за думите им е представена обява в блог от очевидец на име Ханс Петер Столсвик, който споделя, че е споделил полет с Де Пекол от Тувалу  - островна страна в южната част на Тихия океан.

" В деня, когато напускахме острова в очакване на самолета, се натъкнах на едно момиче в салона за заминаващи ", споделя той.

" Попитах я коя е тя, защото не я бях виждал на острова предходните дни, тя загатна, че преди малко е пристигнала със същия полет, с който тръгвахме от острова. Тя също  си тръгваше с него. Това беше Касандра де Пекол. "

Предвид доказателствата, предоставени от Travelers United и безапелационното отказване от страна на Касандра де Пекол на обвиняванията им, следва да забележим по какъв начин ще се развие правосъдния развой и кой ще излезе прав в тази обстановка. Междувременно от Daily Mail обръщат внимание, че за няколко месеца след съдебния спор, Каси към този момент е изгубила близо 100 хиляди почитатели.

Според информация от 2018 година, тя таксува 4500 $ за издание на реклама в Instagram за артикул и 2500 $ за стори в Instagram. Освен това взима 6500 $ за видеоклип в YouTube за артикул и 7000 $ за издание в обществените си мрежи за видео.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР